KALKA Erken Uyarı Hava Savunma Sistemleri

Her ikisi de Ulusal Savunma tarafından geliştirilen İHA Dedektör ve çok yüksek kapasiteli bir 360 Derece Dron-Savar sisteminin birbirine entegrasyonu ile ortaya, tam otomatik şekilde çalışan KALKA Erken Uyarı Hava Savunma Sistemi çıkıyor. Menzili içerisindeki dronları (mini İHA) otomatik olarak algılayarak saldırıları engelleyen bu sistem, gerektiğinde operatörden bağımsız şekilde de çalışabiliyor. Sistem, bu sayede, özellikle personel sayısının kısıtlı olduğu üs bölgeleri gibi tesislerde, kesintisiz koruma sağlıyor. KALKA, coğrafi koşullara göre değişmekle birlikte 3 km’ye kadar çıkan etkili menzili ile dikkat çekiyor.

 

İHA Dedektör sistemi, dronlar ile kumanda merkezi arasındaki RF iletişimini tespit eden bir algılayıcı vazifesi görüyor.

 

Özellikle Ulusal Savunma’nın 360 Derece Dron-Savar sistemleri ile entegre şekilde çalışması için geliştirilen İHA Dedektör, menzili içerisinde bir dron tespit etmesi halinde, durumu operatöre bildiriyor. Ürün, eğer istenirse dron tespiti halinde otomatik olarak çalışacak şekilde de programlanabiliyor. 

TEKNİK ÖZELLİKLER
Çıkış Gücü
240 Watt
Dron-Savar Anten Tipi
Çok Yönlü
Frekans - Standart
GPS / Glonass / 2,4 - 5,8 Ghz
Frekans - Opsiyonel
433Mhz, 915Mhz, 1,2 Ghz
Dron Tespit Menzili
3.000-3.500 m (Açık Alanda, Dairesel)
Dron Engelleme Menzili
3.000-3.500 m (Açık Alanda, Dairesel)
Çalışma Sıcaklığı
-25°C + 65°C
Sistemin Toplam Ağırlığı (Sabit Sistem)
50-65 kg +-10kg
Sistemin Toplam Ağırlığı (Mobil Sistem)
30-40 kg +-10kg
Garanti Süresi
2 Yıl + 10 Yıl Yedek Parça Bulundurma
Opsiyon
Log Yazılımı (Türkçe ve İngilizce dil desteği)
Opsiyon
Bilgisayar Arayüzü (Manuel kontrol)
TSK Envanterindeki Stok Numarası
5810-DA-026-0905

İHA Dedektör, log tutma kabiliyeti ile çalışma süresi boyunca tespit ettiği tüm dronlara ilişkin verileri, daha sonra gözden geçirmek üzere saklayabiliyor. Bu sayede, örneğin sistemin başında bir operatörün bulunmadığı süreler boyunca, bölgede yaşanan olaylar geriye dönük olarak analiz edilebiliyor. Bu sayede dronlar ile yapılan keşif faaliyetleri hakkında bilgi toplamak da mümkün oluyor.

 

KALKA’nın sabit ve mobil olmak üzere iki ayrı sürümü bulunuyor. KALKA’nın sabit sürümü, özellikle de tesis benzeri statik yapıların korunması için tercih ediliyor. 220 veya 240 voltluk şebeke gerilimi ile beslenen bu sistem, kesintisiz şekilde çalışabiliyor.

 

Araç üstüne entegre edilebilecek şekilde geliştirilen KALKA’nın mobil sürümü, hareket halindeki konvoyların ve miting alanı benzeri bölgelerin korunmasına yönelik ideal çözüm olarak öne çıkıyor. Herhangi bir ticari araca entegre edilebilen bu sistem, enerji ihtiyacını, 3 farklı şekilde sağlayabiliyor:

 

Kendi dahili bataryasından

 

Entegre edildiği aracın alternatöründen

 

Dışarıdan takviye ile sağlanan şebeke geriliminden

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren KALKA, sahada aktif olarak kullanılıyor.